ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Ideile guvernează lumea. Nu ne mai permitem confortul de a nu gândi critic. Costurile unei astfel de abordări au devenit mult prea mari. Schimbările climatice determinate de activitatea umană care nu ia în considerare limitele mediului de care este dependentă este o problemă centrală a generației noastre.

„Climate Justice: Engaging the Youth of Iași” are ca scop angajarea tinerilor din comunitatea locală într-un dialog ce abordează problema schimbărilor climatice prin intermediul a patru ateliere pe subiecte conexe: securitate alimentară, resurse naturale și biodiversitate, participare publică și siguranță energetică în contextul Anului European Pentru Dezvoltare (2015) și COP21.

Cele patru ateliere sunt destinate liceenilor și se vor desfășura în Iași în luna Octombrie între orele 9 - 16 după următorul calendar:

10  Octombrie – Securitatea Alimentară  


17 Octombrie  - Siguranța Energetică24  Octombrie – Participarea Publică   

31  Octombrie – Resursele Naturale și Biodiversitatea 


Atelierele Securitatea Alimentară și Siguranță Energetică includ câte o deplasare la un producător local, respectiv la centrala fotovoltaică de la Miroslava, iar Participarea Publică și Resursele Naturale și Biodiversitate vor beneficia de prezența unor invitați speciali.


Încurajăm participanții selectați să scrie articole ce abordează tematica schimbărilor climatice din perspectiva proprie, utilizând informațiile acumulate în cadrul atelierelor. 10 dintre cei mai motivați participanți vor fi premiați și vor avea ocazia de a participa la realizarea unu clip video de promovare a bunelor practici locale în contextul COP21 și Anului European pentru dezvoltare 2015. 

Pentru întrebări și detalii vă rugăm să ne contactați: bogdan.a@maibine.eu.


Proiectul este finanţat printr-un subgrant oferit de Bankwatch Romania, în valoare de 3650 Euro, organizația făcând parte dintr-un consorțiu care implementează proiectul „Financing development and developing finance for EYD2015: a Pan-European campaign to align European investments in developing countries with the post-2015 MDG framework and the EU policies that promote sustainable growth and poverty reduction”, finanțat de Comisia Europeană.
Această pagină web a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestei pagini web intră in responsabilitatea asociației Mai Bine și nu reflectă in mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.