ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

 • Revigorăm o grădină, înviorăm o comunitate

  anca | 18 Apr 17

  Muzeul „Mihail Sadoveanu”

  Citește mai mult
 • Fyffes – abuzuri serioase ale drepturilor salariaților în Costa Rica și Honduras

  bubu | 16 Mar 17

  Fyffes – abuzuri serioase ale drepturilor salariaților în Costa Rica și Honduras

   

  În ultimul an BananaLink, membru al consorțiului de 25 de organizații MakeFruitFair!, a adunat dovezi ale abuzurilor serioase de încălcare a normelor de protecție a muncii la unele filiale Fyffes.

  Citește mai mult ➧
 • De ce avem nevoie de fructe echitabile?

  bubu | 17 Nov 16

  Comunicat de presa

  București, 16 noiembrie 2016

   

  De ce avem nevoie de fructe echitabile?

  Concluziile acțiunii publice și a dezbaterii Fructe dulci, realități amare

   

  Asociația Mai Bine alături de alte optsprezece organizații din UE, Camerun, Columbia, Ecuador și insulele Windward s-au alăturat campaniei Make Fruit Fair! În cursul zilelor de Joi și Vineri a fost invitat la București, activistul de origine ecuadoriană Jorge Acosta Orellana. <!--more--> În cadrul unei acțiuni publice și a unei dezbateri la Seneca Anticafe acesta a prezentat condițiile de trai și de muncă de pe plantațiile de banane și a dezbate opțiunile de a consuma produse certificate „comerț echitabil”.

   

  Dezbaterea „Fructe dulci, realități amare. Drepturile muncitorilor și lanțurile de aprovizionare echitabile a fost moderată de Bogdan Gioară, președintele Asociației REPER21, iar evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Agenția Creionetica, ART Fusion, FOND - Federatia ONG pentru Dezvoltare și Institutul de Economie Socială.

   

  Invitați la dezbatere au fost:

   

  ·        Jorge Acosta Orellana, activist pentru drepturile muncitorilor din America Latină

  ·        Viorica Boboc, consilier al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

  ·        Raul Pop, secretar de stat al Ministerului, Apelor și Pădurilor

  ·        Ana-Maria Pălăduș, vicepreședintă REPER21

  ·        Anca Gheorghică, președintă Asociația Mai Bine

   

  Ce anume cere activistul Jorge Acosta Orellana?

   

  Jorge Acosta este fost pilot de avioane folosite pentru a pulveriza pesticide pe planatațiile bananiere, iar ulterior co-fondator ASTAC - Asociación Sindical de Trabajadores Bananeros, Agrícolas y Campesinos, o uniune sindicală a muncitorilor și fermierilor ecuadorieni din sectorul bananier.

   

  Am aflat că bananele sunt cele mai vândute fructe din lume, fiind cultivate în peste 150 de țări. Ecuadorul este principalul exportator, fiind produse cca 6 milioane de cutii de banane pe săptămână.

   

  Jorge denunță condițiile extrem de dificile în care lucrează și trăiesc muncitorii de pe culturile de banane și face apel la distribuitorii și consumatorii din Europa pentru a genera o schimbare, mai precis:

   

  ·        Asigurarea unui preț corect pentru producătorii de banane din America Latină, care să permită dezvoltarea fermierilor pe termen lung

  ·        Condiții de muncă optime și asigurare medicală pentru muncitorii de pe culturile de banane

  ·        Salariile juste pentru orele de muncă prestate și asigurarea unui venit stabil, care să ofere oamenilor condiții de trai decente

  ·        Acces egal pentru femei în ce privește angajarea și pregătirea profesională

  ·        Respectarea drepturilor omului, incluzând drepturile de muncă, cum ar fi libertatea de a face parte dintr-un sindicat independent

  ·        Reducerea lanțului de distribuție

  ·        Respectarea mediului prin reducerea uzului de toxine agrochimice

  ·        Sprijinirea politicilor care încurajează producția echitabilă și durabilă de fructe

  ·        Solidaritatea consumatorilor față de aceste probleme prin acceptarea unui cost puțin mai ridicat al bananelor certificate „faitrade”, însă cu un „cost social și de mediu” redus

   

  Care a fost scopul acțiunii din fața Teatrului Național București?

   

  Asociația Mai Bine împreună cu prietenii de la asociația ART Fusion au reprodus realitățile amare din spatele fructelor exotice pe care le consumăm cu ajutorul unei acțiuni publice realizate în fața Teatrului Național București.

   

  În România, Jorge a dorit să prezinte o parte a dificultăților pe care un fermier le înfruntă și să stârnească un sentiment de solidaritate față de aceștia. Printr-o serie de fotografii, activiștii au pus în scenă modul în care sunt tratați muncitorii de pe plantații.

   

  Fructele pe care noi le consumăm sunt stropite cu pesticide puternice, care pot produce boli incurabile, în timp ce muncitorii se află pe teren. Acest aspect reprezintă doar un punct nevralgic al încălcării de drepturi practicat în întreg sistemul de producție bananier. Neincluderea muncitorilor în sistemul național de sănătate, presiunile și amenințările fizice pe care le suportă sindicaliștii, discriminarea și hărțuirea sexuală față de femeile muncitoare, plata unor salarii derizorii și fără compensații pentru orele muncite suplimentar ar fi alte astfel de puncte.

   

   Toate aceste nereguli ar putea fi eliminate prin transformarea practicilor „free trade” în unele „fairtrade” schimbare la care Asociația Mai Bine aderă cu toată convingerea pentru a contribui la crearea unei lumi mai bune prin impactul pe care fiecare individ îl poate avea la nivel local prin susținerea comerțului echitabil.

   

  Care este filosofia comerțului echitabil?

   

  Despre „fairtrade” se discută din 1988, când a apărut prima etichetă a comerțului echitabil, Max Havelaar, iar în prezent sunt aproximativ 5 milioane de fermieri certificați în această schemă.

   

  Organizația Internațională pentru Certificarea Fairtrade FLO cu sediul în Germania a apărut în 1997, iar după la 5 ani lansează eticheta Fairtrade al cărui scop este să echilibreze diferențele dintre Nord și Sud. Principalele obiective sunt asigurarea unei remunerații juste producătorilor din lumea a treia, crearea unor condiții de muncă sigure și bine remunerate pentru muncitori, reducerea lanțului de distribuitori și creșterea standardelor de mediu ale produselor exportate.

   

  Astăzi, certificarea Fairtrade acoperă o gamă destul de variată de produse precum: cafea, ceai, cacao, fructe exotice, zahar, alune, bumbac, quinoa.

   

  În România, certificarea „fairtrade” este puțin cunoscută și fenomenul poate fi de înteles, după cum explică dna Viorica Boboc – consilier al Ministerului Agriculturii și prin „interesul scăzut al românilor față de calitatea produselor în general, fiind plasați pe ultimul loc alături de Bulgaria în Eurobarometru”.

   

  Mai multe detalii pe: www.maibine.org.

   

  Partenerii media: Radio RFI, StiriONG, CSRmedia, Critic Atac, Scena9, NonGuvernamental, Romania Pozitiva, Societal, Prof21, Deco si Eco, Gratuitor, Green-Report, Gala Societatii Civile.

   

  --

  PERSOANĂ DE CONTACT:

  Robert Buburuzanu

  Coordonator campanie

  Asociația Mai Bine

  robert@maibine.eu

  0741 990 449

   

  Activitatea face parte din proiectul Make Fruit Fair!, care reprezintă un consorțiu global format din 19 parteneri din UE, Camerun, Columbia, Ecuador și insulele Windward, coordonat de Oxfam Germania. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. 

  Citește mai mult ➧
 • Fructe dulci, Realități amare - Drepturile muncitorilor și lanțurile de aprovizionare echitabile

  anca | 03 Nov 16

  Citește mai mult ➧
 • Două stagii pentru Mai Bine

  anca | 05 Sep 16


  Asociația Mai Bine este o organizație neguvernamentală din Iași, care și-a început activitatea în anul 2009 cu misiunea de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţii locale prin implementarea de proiecte sub o abordare holistică, pe toate cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: mediul natural, mediul social şi mediul economic.

   

  Inițiativele noastre pot fi privite sub deviza „Gândește global, acționează local”, întrucât considerăm că trăim într-o lume deopotrivă din ce în ce mai interconectată și interdependentă. Încurajăm valori precum solidaritatea, echitatea, simplitatea voluntară și dezvoltăm proiecte care vizează protecția mediului și economia socială și, prin tot ceea ce facem, milităm pașnic pentru respectarea drepturilor naturii și a animalelor, respectiv a demnității umane.

   

  Dacă împărtășești viziunea noastră și dorești să te implici în activitățile și proiectele noastre, atunci te invităm să te alături echipei noastre aplicând pentru unul dintre cele două stagii disponibile: Relații publice și comunicare sau Asistent administrativ.

   

  Durata stagiului este de 6 luni de zile, în regim part time (30 ore / săptămână), cu posibilitatea de a se prelungi ulterior și începe la 1 octombrie 2016. Doar persoanele selectate vor fi contactate în vederea stabilirii unei întâlniri în care să ne cunoaștem mai bine și, eventual, pentru începerea colaborării.

   

  Pentru a aplica, trebuie să ne trimiți un mail la contact@maibine.eu în care să specifici poziția pentru care aplici, alături de CV-ul tău și o scrisoare de motivație până pe 18 septembrie 2016.

   

  Stagiu Relații publice și comunicare

  Cerem:

  - Studii de specialitate (în curs sau absolvite) într-un domeniu al științelor umane;

  - Cunoștințe solide de operare PC (Microsoft Office, navigare Internet); operarea unor programe grafice constituie un avantaj);

  -Abilități bune de comunicare, inclusiv de ascultare și vorbire;

  - Proactivitate și orientare spre învățare;

  - Cunoașterea limbii engleze, scrise și vorbite (poate constitui un avantaj cunoașterea unei a doua limbi străine);

  - Experiență anterioară în ONG-uri sau voluntariat poate constitui un avantaj.

   

  Responsabilizăm:

  - Implicarea în construirea și gestionarea relațiilor cu presa locală și națională, ONG-uri și alți colaboratori;

  - Dezvoltarea unor idei de campanii de comunicare și promovare;

  - Scrierea și editarea unor materiale de categorii diferite (articole, comunicate de presă, rapoarte de presă, rapoarte anuale, broșuri, buletine informative)

  - Colectarea de informații pentru updatarea site-ului, blogului și a platformelor de social media (Facebook, Twitter, Vimeo)

   

  Stagiu Asistent administrativ

  Cerem:

  - Studii de specialitate (în curs sau absolvite);

  - Cunoștințe solide de operare PC (Microsoft Office, navigare Internet);

  - Capacitate de analiză și de realizare de rapoarte și analize;

  - Eficiență în lucrul cu documente;

  - Cunoașterea limbii engleze;

  - Experiență anterioară în ONG-uri sau voluntariat poate constitui un avantaj.

   

  Responsabilizăm:

  - Adminstrarea de acteșialtedocumente;

  - Scrierea și editarea unor materiale de categorii diferite (rapoarte anuale, buletine informative).

  - Dezvoltarea unor proceduri de monitorizare și evaluare.

   

  Oferim:

  - Posibilitatea ca la finalul stagiului de internship să devii angajat/ă în cadrul asociației Mai Bine cu jumătate de normă;

  - Sprijin în procesul de învățare din partea unei echipe cu experiență în implementarea de proiecte;

  -Oportunitatea de a contribui la crearea unor comunități implicate prin participarea în proiecte inedite și/sau inovative pentru regiunea noastră, cu sprijinul membrilor și prietenilor Mai Bine;

  - Posibilitatea de a participa la evenimente de dezvoltare profesională sau personală, în calitate de reprezentant al asociației.

  - o masă pe zi la CUIB și o bicicleta/ sau decontarea transportului pe perioada stagiului;

   

  Citește mai mult ➧
 • Echipa noastră se mărește

  anca | 05 Sep 16

  Asociația Mai Bine este o organizație neguvernamentală din Iași, care și-a început activitatea în anul 2009 cu misiunea de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţii locale prin implementarea de proiecte sub o abordare holistică, pe toate cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: mediul natural, mediul social şi mediul economic.

  Inițiativele noastre pot fi privite sub deviza „Gândește global, acționează local”, întrucât considerăm că trăim într-o lume deopotrivă din ce în ce mai interconectată și interdependentă. Încurajăm valori precum solidaritatea, echitatea, simplitatea voluntară și dezvoltăm proiecte care vizează protecția mediului și economia socială și, prin tot ceea ce facem, milităm pașnic pentru respectarea drepturilor naturii și a animalelor, respectiv a demnității umane.

  Dacă împărtășești viziunea noastră și dorești să te implici în activitățile și proiectele noastre, atunci te invităm să te alături echipei noastre pentru postul de Asistent de proiecte.

  Contractul este pe o perioadă determinată de 6 luni de zile, în regim part time (30 ore / săptămână), cu posibilitatea de a se prelungi ulterior și începe la 1 octombrie 2016. Doar persoanele selectate vor fi contactate în vederea stabilirii unei întâlniri în care să ne cunoaștem mai bine și, eventual, pentru începerea colaborării.

  Pentru a aplica, trebuie să ne trimiți un mail la contact@maibine.eu în care să specifici poziția pentru care aplici, alături de CV-ul tăuși o scrisoare de motivație până pe 18 septembrie 2016.

   

  Profilul candidatului ideal:

  - studii superioare de specialitate absolvite cu diplomă de licență;

  - experiență anterioară în ONG-uri și/sau voluntariat;

  -cunoștințe solide de operare PC (Microsoft Office) și navigare pe internet; cunoștințele de operare programe grafice constituie un avantaj;

  - foarte bună cunoaștere a limbii engleze scrise și vorbite (poate constitui un avantaj cunoașterea a două limbi străine: franceză, germană);

  - spirit de inițiativă și eficiență organizatorică;

  - abilități de învățare eficientă;

  - abilități bune de comunicare, inclusiv de ascultare și vorbire;

  - persoană creativă și empatică;

   

  Responsabilitățile generale ale postului:

  - sprijinirea logistică și administrativă a echipei în implementarea activităților și proiectelor;

  - identificarea surselor de finanţare și sprijinirea în elaborarea aplicaţiilor;

  - asistarea în elaborarea rapoartelor;

  - comunicarea cu organizaţiile și instituţiile partenere, cât și în mediul online;

  - sprijin în coordonarea voluntarilor;

   

  Beneficiile pe care le oferim:

  - venit competitiv;

  - posibillitatea de prelungire a contractului de muncă;

  - program de lucru flexibil (30 ore / săptămână, uneori și în weekend);

  - posibilitatea dezvoltării personale și profesionale;

  - mediu de lucru plăcut, în cadrul unei echipe diverse și motivate.

   

  Citește mai mult ➧
 • Make Fruit Fair Everywhere! - Training pentru activiști și lucrători de tineret

  anca | 25 Jul 16

  Citește mai mult ➧
 • Animă-te la Legumești

  anca | 05 Jul 16

  În perioada iulie - august realizăm o serie de ateliere

  Citește mai mult ➧
 • Lidl, pregătește-te să joci echitabil

  anca | 04 Jul 16

  Lidl, Pregătește-te să joci echitabil!

  Asociația Mai Bine se alătură eforturilor celor de la Oxfam Germania în cadrul consorțiului internațional „Make fruit Fair!”, format din 19 organizații non-guvernamentale și sindicate din Europa, Ecuador, Camerun, Columbia și Insulele Windward prin campania „Gata de echitabil?!”.

  Prin această campanie, solicităm Lidl să își asume respectarea sănătății muncitorilor, asigurea unor salarii corecte și întăririea sindicatelor. Schwarz-Group, din care fac parte lanțurile de supermarketuri Lidl și Kaulfand, este cea mai mare companie de retail din Europa, drept urmare ei au posibilitatea de a se folosi de puterea lor pentru a face o schimbare în lanțurile de aprovizionare și de a da un exemplu pozitiv, de urmat, pentru alte supermaketuri.

   

    

   

  Drepturile omului încălcate pe plantațiile de banane și ananași

  Lidl și alte supermarketuri își procură fructele tropicale precum bananele și ananașii de pe plantații unde drepturile omului sunt încălcate. Muncitorii sunt expuși la pesticide foarte toxice fără a beneficia de măsuri de protecție, sindicaliștii sunt amenințați și opresați, iar salariile minime de lucru nu sunt respectate. Acestea sunt rezultatele raportului realizat de Oxfam, „Fructe dulci, un adevăr amar”, care a analizat industriile producătoare de banane, din Ecuador, și de ananași, din Costa Rica. Raportul documentează dramaticile costuri sociale și de mediu ale producerii de fructe tropicale pentru retailerii din Germania, care au piață de desfacere inclusiv in România. Pentru realizarea acestu raport, Oxfam Germania a vizitat plantații din Ecuador și Costa Rica, acolo unde au consultat peste 200 de muncitori și numeroși experți.

   

  Riscuri de sănătate de la folosirea pesticidelor

  Potrivit raportului, muncitorii de pe plantații și familiile lor sunt adesea expuși la pesticide toxice, fără a avea nici un fel de protecție. În Costa Rica, furnizorii supermarketurilor care au piață de desfacere în multe țări din Europa folosesc numeroase pesticide foarte toxice, printre care și Oxamyl, care este clasificat de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind acut de toxic. În Ecuador, 53% dintre muncitorii care lucrează pe plantațiile certificate Rainforest au raportat faptul că avioanele cu pestidicde împrăștie chimicalele în timp ce ei lucrează pe plantații. În interviuri, muncitorii din ambele țări s-au plâns de o rată mare a întreruperilor de sarcină, dizabilități și cancer în vecinătatea plantațiilor. În plus, adesea ei suferă de amețeli, grețuri și alergii ale pielii.

   „Supermarketurile controlează în mod meticulos felul în care arată fructele importate și resping încărcături întregi în eventualitatea celor mai mici nereguli. Însă ele permit ca oamenii care le culeg să fie otrăviți”, a declarat Franziska Humbert, autoarea studiului și consultant pe politicile de drepturi ale muncii în cadrul Oxfam Germania.

   

  Represalii împotriva sindicaliștilor

  Raportul arată faptul că suprimarea sindicatelor din pe plantațiile de banane și ananași sunt comune. În consecință, salariile minime nu sunt respectate orele de lucru suplimentare nu sunt plătite, iar drepturile muncitorilor sunt încălcate. În nici una din cele 20 de plantații care au fost examinate a fost găsită o reprezentanță independentă a muncitorilor. Muncitorii raportează „liste negre” care conțin numele sindicaliștilor. La un furnizor al supermaretului Lidl care este certificat de Rainforest Alliance, 93% din respondenți au transmis că nu s-a alătura unui sindicat de frica represaliilor. În Costa Rica, muncitorii care se alătură sindicatelor sunt concediați în mod regulat.

   

  Cum poți ajuta?

  Semnează această petiție  pentru a transmite un mesaj unitar, la nivel european, celor de la Lidl, prin care să le soliciți să se joace echitabil pe tot parcursul lanțului valoric - de la câmp și până la raftul din supermarket. 

        

     
  Acest text a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestui text intră in responsabilitatea asociației Mai Bine și nu reflectă in mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

  Citește mai mult ➧
 • Atelier de construcții naturale la Iași

  anca | 06 May 16

   

  În intervalul 15 – 19 iunie, asociația Mai Bine organizează un atelier teoretic și practic de construcții naturale, susținut de Nemeth Jones, care are o experiență de peste 5 ani în domeniu și care a fost implicat în numeroase proiecte similare din toată țara, fiind fondatorul platformelor www.casenaturale.ro, www.casedinlut.ro și www.casedinbalotidepaie.ro.   

   

  Atelierul va avea loc în cadrul inițiativei lansate la începutul acestui an, Legumești, care presupune construirea unei sere ecologice, acolo unde vom planta şi ulterior vom împărţi seminţe naturale, precum şi seminţe ale cunoaşterii. Mai multe detalii despre Legumești poți afla pe https://www.generosity.com/community-fundraising/legume-ti-the-ecological-greenhouse

   

  Atelierul este conceput pentru a facilita acumularea de cunoștințe și dobândirea de noi aptitudini în tot ceea ce presupune construirea unei sere ecologice. Practic, vom învăța o parte din tehnicile care sunt folosite în construcțiile naturale, cu accent asupra modului în care putem să folosim materiale naturale, locale, pentru a putea ridica construcții cu un impact minim asupra mediului, cu costuri reduse. Tehnicile odată învățate pot fi folosite pentru ridicarea unor construcții cu scopuri diferite și/sau complementare: seră, locuință, depozit.

   

  >Program atelier (în curs de actualizare)<

   

  Miercuri, 15 iunie, în intervalul 10.00 – 18.00

  Informații teoretice despre construcții naturale folosind diferite tehnice: lut (cob), baloți de paie, saci umpluți cu pământ, pământ bătătorit – avantaje și dezvantaje, provocări și ce implică un astfel de proiect. Participanții vor avea ocazia de a afla informații personalizate pentru proiectele pe care le au în desfășurare sau pe care urmează să le pună în aplicare.

   

  Joi – Sâmbătă, 16 – 18 iunie, în intervalul 10.00 – 18.00

  Una dintre cele mai bune metode de a învăța este prin experiență. În cele 3 zile vom folosi informațiile primite și vom lucra efectiv, sub îndrumarea expertului în construcții naturale, la ridicarea serei. Principala tehnică pe care o vom aplica va fi construirea unui perete din lut (cob), însă vom facilita și folosirea unor alte tehnici (ridicarea unui perete din paleți refolosiți și/sau baloți de paie) ori alte etape ale construcției (realizarea unui soclu), astfel încât să avem cât mai multe variante practice de a învăța și de a compara tehnicile despre care vom afla pe parcursul tuturor celor 5 zile de atelier.

   

  Duminică, 19 iunie

  10.00 – 16.00 – Vizită la o casă naturală în apropierea Iașului

  16.00 – 20.00 – Invităm membrii comunității locale la spațiul de la sera ecologică Legumești pentru a le prezenta rezultatele celor 3 zile de lucru, însoțite de informații teoretice transmise de expertul în construcții naturale.

   

  >Detalii organizatorice<

   

  Număr de locuri disponibile:

  20 de persoane

   

  Prețul:

  Varianta 1 - fără cazare - 350 Ron             

  Varianta 2 – cu cazare* - 550 Ron

  Fiecare dintre cele două variante presupune asigurarea unei mese de prânz (vegetariene sau vegane) pentru fiecare din cele 5 zile de atelier, facilitarea transportului local din centrul Iașului către locul de desfășurare a atelierului (și retur)**, o parte din materialele folosite, respectiv plata pentru expertul invitat.  

  !! Important: Pentru înscriere este necesară plata unui avans de 100 Ron până la data de 1 iunie, cel târziu. Vedeți >Procedura de înscriere< de mai jos pentru informații complete.   

  *Cazarea presupune 4 nopți petrecute la Bicycle Hostel, în camere de câte 4 persoane. Hostelul are o bucătărie dotată, la comun, unde puteți să beți ceai și/sau cafea din partea casei, respectiv să vă pregătiți propriul mic dejun sau cina.

  Încurajăm împărțirea unor camere de 4 persoane pentru a facilita interacțiunea între participanți. Dacă doriți alte opțiuni de cazare, puteți opta pentru camere de 3, 2 persoane sau în regim single în cadrul aceluiași hostel, însă costul total va fi mai ridicat, în funcție de alegere. În acest caz, vă rugăm să ne transmiteți în mod expres acest lucru atunci când vă înscrieți pentru a putea găsi cea mai bună variantă. Alternativ, puteți opta pentru orice altă cazare din muncipiul Iași, la cerere putem oferi alte variante în funcție de nevoi și/sau dorințe, însă declinăm partea organizatorică în acest caz.

   ** Transportul local presupune deplasarea de la CUIB (pct de întâlnire) la terenul de la Legumești (loc de desfășurare al atelierului), care se află în comuna Rediu, în dreptul lacului Rediu. Încurajăm mersul pe bicicletă (30-35 minute), însă vom organiza și deplasări cu mașina (15 minute), caz în care încurajăm car-sharingul.  

   

  Procedura de înscriere:

  Trimiteți-ne un mail pe adresa contact@maibine.eu cu subiectul „Atelier construcții naturale” până pe data de 1 iunie, cel târziu, care să conțină:

  1. Date de contact – nume și prenume, număr de telefon, localitatea din care veniți;

  În cazul în care doriți să înscrieți mai multe persoane, vă rugăm să transmiteți toate datele de contact pentru fiecare participant în parte.

  2. Varianta pentru care optați: fără cazare (350 Ron) sau cu cazare (550 Ron);  

  Dacă doriți cazare în altfel de camere sau în altă parte (vedeți mai sus^), vă rugăm să specificați acest lucru în mail.

  3. Dovadă de plată

  Pentru a valida înscrierea, este necesară plata unui avans de 100 Ron / participant. Plata se va face prin transfer bancar în contul asociației Mai Bine RO27BACX0000000857400000 deschis la UniCredit,. După efectuarea plății, vă rugăm să ne transmiteți o dovadă a plății.

   4. Disponibilitate de a participa la atelier – Integral sau parțial

  În cazul în care, din motive obiective, nu puteți participa la întregul atelier (miercuri - sâmbătă, în intervalul 10.00 – 18.00; duminică este o zi mai flexibilă, în funcție de ora plecării din Iași), atunci vă rugăm să specificați intervalele orare și/sau zilele în care nu puteți participa.   

  5. Regim sau restricții alimentare

  Masa de prânz inclusă în preț nu va conține carne, însă dacă aveți preferințe pentru un meniu ovo-lacto-vegetarian sau vegan, ori dacă aveți alergii la orice tip de aliment, vă rugăm să specificați.

  6. Transportul local – bicicletă sau mașină

  Dacă puteți aduce sau aveți la dispoziție biciclete, vă încurajăm să le folosiți. De asemenea, pentru cei din afara Iașului ori ieșenii fără bicicletă, avem câteva biciclete pe care le putem împrumuta pe parcursul atelierului – transmiteți doar dacă doriți să vă punem la dispziție una în mailul de înscriere. În cazul în care veniți cu / aveți mașină, atunci precizați numărul de persoane care ar putea să le luați cu voi în mașină (car-sharing).  

   

  --

  Notă 1. Vom acorda prioritate celor care pot participa integral la atelier.

  Notă 2. Veți primi un mail de confirmare a înscrierii după ce trimiteți mailul de înscriere cu toate cele 6 categorii de informații menționate mai sus.

  Notă 3. Micul dejun și cina va trebui să vi le organizați singuri sau între voi, în funcție de preferințele voastre.

  Notă 4. Dupa finalizarea activităților din cele 5 zile de atelier, aveți programul liber. Cu toate acestea, vom propune activități de socializare și recreative, însă prezența va fi opțională. Dacă aveți idei de activități, atuni scrieți-ne în mailul de înscriere  

  Notă 5. Vrem să realizăm un atelier incluziv, ceea ce înseamnă că încurajăm aplicații din partea tuturor, indiferent de gen, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau abilități. Partea practică a atelierului include activități fizice care presupun diferite grade de efort, însă vom lua în calcul posibilitățile fiecăruia de a participa activ la construcție.

   

  Pentru orice alte întrebări sau clarificări, vă rugăm să ne contactați la contact@maibine.eu

  Citește mai mult ➧